Als we het project voorstellen als een reis, dan is de kickstart de reisvoorbereiding. Aan het einde van de kickstart is de auto klaar (olie gepeild, banden op druk, afgetankt), de bagage is ingeladen en de route is gepland. De doelstelling van de kickstart is dus om alle randvoorwaarden die nodig zijn voor een succesvolle project executie helder te krijgen, zodat op stuurgroep/executive niveau besluitvorming kan plaatsvinden.
Maar ook wanneer u merkt dat u tijdens uw reis op een punt bent uitgekomen vanwaar u niet verder kunt en een heroriëntatie nodig hebt, is de kickstart een uitstekend middel om een pas op de plaats te maken en de koers, de omgeving en de benodigde middelen opnieuw te beoordelen.
Om een goed beeld te krijgen van de opdracht maken we tijdens de kickstart een rondje langs verschillende tactische onderdelen. Zo kijken we naar de langere termijn doelstellingen van de organisatie. Hoe past deze migratie hierin en welke doorbraken en doelstellingen wil de organisatie specifiek met deze migratie bereiken. Immers, besluitvorming binnen het migratietraject moet in lijn zijn en leiden naar de langetermijnvisie.
Uitgaande van de specifieke doelstellingen nemen we de keten waarbinnen de migratie plaatsvindt onder de loep. Per onderdeel van de keten wordt bepaald wat de impact is, welke obstakels het realiseren van deze impact mogelijk in de weg staan en wat wij van de keten nodig hebben om de implementatie van de bijbehorende business processen uit te voeren.
Samen met de technische informatie over de opdracht kijken we vervolgens naar de benodigde organisatie voor de uitvoering. Daarbij kijken we niet alleen naar de voorkeurswerkmodellen van uw bedrijf, maar vooral ook naar welke organisatiestructuur en stijl er nodig is om een specifieke migratie uit te voeren. In het bijzonder welke kennis en expertise er is nodig is. Welke vaardigheden hebben we nodig en zijn die ook beschikbaar binnen de eigen organisatie? Met welk mandaat kan het team werken en wat is nodig om dit mandaat te verkrijgen?
Het eindresultaat van de kickstart is een document op basis waarvan besluitvorming kan plaatsvinden. Dit document geeft inzicht in de benodigde organsatie, de bemensing en een eerste inschatting van benodigde doorlooptijd en budget. De gewenste diepgang wordt in samenspraak met de opdrachtgever bepaald.
Wilt u meer weten over onze specifieke kickstartmethode? Neem dan contact met ons op.
Hier nemen wij de zorg van de totale projectinrichting en -uitvoering uit handen. Natuurlijk zit u als opdrachtgever aan het stuur, maar wij kickstarten de opdracht, trainen het team, operationaliseren en realiseren de datamigratie, wij verzorgen de business-implementatie en de nazorgactiviteiten.
In onze operationele werkmethode staat het inhoudelijke overzicht centraal. Alles valt of staat immers met een juiste oplossing voor het juiste probleem. Daarom organiseren we het team rond een kleine groep met kennisexperts. Op deze manier zorgen we voor een inhoudelijke samenhang over de hele keten. Deze expertise is vaak schaars. Onze werkwijze is erop gericht om het rendement van deze schaarse resources te maximaliseren. Dat doen we door deze experts te omringen met resources met aanvullende vaardigheden. Daarmee komt ieder teamlid in zijn of haar kracht en presteert optimaal.
Tijdens de realisatie houden we de tijdlijnen en kosten scherp in het vizier. Een migratieproject kent hoge vaste kosten (mensen, omgevingen, etc) die grotendeels worden bepaald door de doorlooptijd. Daarom sturen wij primair op het minimaliseren daarvan. De wijze waarop uw interne organisatie op de voorgenomen migratie reageert is een kritische factor in het behalen van een zo kort mogelijke doorlooptijd. Daarom besteden wij veel aandacht aan de relaties met alle stakeholders.
De operatie en de daaraan gekoppelde doorlooptijden zijn in belangrijke mate afhankelijk van de snelheid van besluitvorming. In onze ervaring is het vertrouwen vanuit de stakeholders in de daden van het projectteam daarin van doorslaggevende betekenis. Om dit vertrouwen op te bouwen en te behouden geven wij absolute transparantie. Dit laatste is vooral van belang wanneer er knelpunten optreden die de soepele voortgang belemmeren. Daarnaast maken we gebruik van de juiste experts, zodat de stakeholders weten dat hun belangen goed vertegenwoordigd zijn. Heldere en compacte beslisdocumenten en goede afstemming met de stakeholders, voorafgaand aan de daadwerkelijke besluitvorming, ondersteunen mede een vlot proces en zorgen ervoor dat het team de tocht zonder oponthoud kan voortzetten.
Natuurlijk zijn er nog meer factoren die een rol spelen bij de realisatie van een datamigratie en de daarbij behorende business-implementatie. Wilt u meer weten over onze werkwijze en hoe wij uw project zouden kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op.
Iedereen kent wel ronkende teksten over de opbouw van een team zoals bijvoorbeeld "een team is de optelsom van individuele competenties". Wij durven de stelling aan dat u daarmee nog niet eens op de helft bent van wat nodig is om een team goed te laten functioneren. Om dit te bereiken is het als eerste zaak om inzicht te krijgen in de kernkwaliteiten van ieder individueel teamlid. Daarbij geldt ,,ken uzelf” als hoofdthema van onze trainingsmethodiek. Een teamlid dat inzicht heeft in zijn/haar kracht én zijn/haar uitdagingen zet de deur open naar een persoonlijke leercurve die zal doorwerken in het succes van het team.
Vervolgens is het belangrijk om deze individuele inzichten onder hetzelfde thema verder te doorgronden en zo inzicht te krijgen in de kracht én de uitdagingen van het team als geheel. Op die manier krijgen alle teamleden zicht op de kerncompetentie van het team. Maar vooral ook op de onderdelen waar het team extra aandacht aan zou moeten besteden. Zo stellen wij het team in staat om als eenheid te leren én te acteren.
Door onze manier van trainen en begeleiden krijgen de teamleden bovendien meer inzicht in elkaar en daardoor ook een sterkere onderlinge vertrouwensband. Vooral dit laatste is een doorslaggevende factor binnen een succesvol team.
Wij hebben de ervaring dat teamleden na de training elkaar beter begrijpen en effectiever met elkaar kunnen communiceren. Zeker bij teams die niet dagelijks bij elkaar zitten is dat van een niet te onderschatten waarde.
Wij bieden trainingen op maat voor nieuwe en bestaande teams, beslisorganen zoals stuurgroepen of circles. UIteraard kunnen uw medewerkers ook persoonlijk trainen en/of coachen.
Wilt u meer weten over onze specifieke trainingsmethode? Neem dan contact met ons op.
.
De strategie
Het fundament onder de besturing van een project. Wij besteden veel aandacht aan de ambities en doelen achter het project. Welke doorbraak is daarvoor nodig en welke risicovolle aannames zijn vooraf gedaan? De strategie is het kompas bij besluitvorming en bepaalt de richtingspunten bij de realisatie. In samenwerking met de opdrachtgever starten wij dan ook met de uitwerking of herijking van de projectstrategie.
Het team
Bij de opbouw van een team is het belangrijk om, naast de individuele kennis en vaardigheden, ook vooral te letten op de behoeften en uitdagingen van de leden. Wij bouwen een expertteam dat elkaar niet alleen inhoudelijk verstaat, maar vooral ook begrip heeft elkaars verschillen en er samen voor zorgt dat de impact op de keten wordt bewaakt. Vanuit dit expertteam leggen we de verbinding met de belangen van alle stakeholders.
De keten
Iedere implementatie vindt plaats binnen het sociale construct van mensen, processen en systemen. De reactie van de keten op de verandering is een kritische succesfactor bij de realisatie.
Wij focussen niet alleen op de functionele scope, maar ook op de behoeften en belangen binnen de keten. Zo wordt het team niet verrast door plots opdoemende knelpunten, maar worden deze proactief opgevangen en bestuurt.
De organisatie
De operationele inrichting wordt in veel projecten beschouwd als het belangrijkste onderdeel. Maar het is onze ervaring dat het project meer snelheid maakt wanneer er evenredig tijd besteedt is aan de voorgaande elementen. Wij richten het project in op een manier die snelle besluitvorming faciliteert en oog heeft voor quality assurance en riskmanagement.
Copyright © Alle rechten voorbehouden